اخبار كتاب
 
  کتاب خوانی کتابخانه شخصی کتاب های برگزیده ایران شناسی گالری بچه خوانی
بازگشت به صفحه قبل
 
     
 
خبر جديد
 جشن اهدا و تبادل کتاب به کودکان در کتابخانه ملی ایران برگزار می شود
ادامه...
     

کانون 60 نویسنده کودک را به مدارس فرستاد نظردهی (0) تعداد بازديد (557)

اجرای 123 برنامه دیدار با دانش‌آموزان توسط انجمن نویسندگان کودک

هفته کتاب، فرصت مناسبی است تا درب‌های مدارس به روی نویسندگان، شاعران و مترجمان آثار مختلف باز شود و آنها بتوانند با مخاطبان اصلی کتاب‌های‌شان گفت‌وگو کنند. بر این اساس نهادهای مختلف مرتبط با ادبیات کودک فعالیت‌های چشمگیری در این زمینه داشته‌اند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ملیسا معمار- کتابخوانی از موضوعاتی است که اهمیت ان مخصوصا در دوران کودکی برکسی پوشیده نیست و همه کارشناسان و روانشناسان نیز بارها بر این مساله تاکید کرده‌اند. در این راستا دیدار رودرروی پدیدآورندگان آثار اعم از نویسندگان، شاعران و مترجمان با کودکان و نوجوانان از موضوعاتی است که سبب افزایش گرایش بچه‌ها به کتابخوانی و ایجاد انگیزه در آنها می‌شود. هفته کتاب، فرصت مناسبی است تا درب‌های مدارس به روی نویسندگان، شاعران و مترجمان آثار مختلف باز شود و آنها بتوانند با مخاطبان اصلی کتاب‌های‌شان گفت‌وگو کنند و از نظرات آنها در بهبود آثارشان بهره‌مند شوند. در این راستا نهادهای مرتبط با ادبیات کودک و نوجوان مانند انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، شورای کتاب کودک و کانون پرورش فکری که ارتباط زیادی هم با وزارت آموزش و پرورش دارد، می‌توانند نقش عمده‌ای در فراهم اوردن امکان حضور نویسندگان در مدارس داشته باشند.
 
بر این اساس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، امسال با شعار «آینده روشن، با خانواده‌ کتابخوان» امکانی فراهم کرده است که 60 نویسنده و شاعر کودک و نوجوان در روزهای هفته کتاب تا پایان آذرماه در مراکز فرهنگی‌هنری سراسر کشور، فروشگاه‌های کانون و مراکز سیار روستایی، مرزی و عشایری و مدارس حضور یابند. در این جلسات، پدیدآورندگان با نقل برخی داستان‌ها و خوانش اشعارش با مخاطبان دبستانی خود درباره‌ مطالعه و ضرورت آن صحبت می‌کنند و به سوال‌های دانش‌آموزان درباره‌ راه‌کارهای ورود به شغل نویسندگی و نیازمندی‌های آن پاسخ می‌دهند. همچنین سوالاتشان را درباره آثاری از نویسنده که مطالعه کرده‌اند، بیان می‌کنند. در این دیدار‌ها دانش‌آموزان نیز کتاب‌هایی را به عنوان هدیه از دستان نویسندگان دریافت می‌کنند تا بتوانند مروجان کتاب‌خوانی در مدرسه‌های خود باشند.
 
جمال‌الدین اکرمی بیستم آبان‌ماه در استان اصفهان، اعظم بزرگی بیست‌و یکم آبان‌ماه در استان گیلان، حسین تولایی بیست‌و یکم آبان‌ماه در استان بوشهر، سمیرا قیومی بیست‌و دوم آبان‌ماه در استان بوشهر، مصطفی رحماندوست بیست‌ودوم آبان‌ماه در مرکز 25 استان تهران، منیره هاشمی بیست‌وچهارم آبان‌ماه در استان‌ گلستان، زیتا ملکی استان بیست‌وچهارم آبان‌ماه در خراسان رضوی، عباس جهانگیریان بیست‌وچهارم آبان‌ماه در استان فارس، جمشید خانیان بیست‌وپنجم آبان‌ماه در استان هرمزگان‌، فرزانه رحمانی بیست‌وپنجم آبان‌ماه در استان البرز، مژگان بابامرندی بیست‌وپنجم آبان‌ماه در استان لرستان، حمیدرضا شکارسری بیست‌وپنجم آبان‌ماه در استان قزوین، طاهره شهابی بیست‌وپنجم آبان‌ماه در استان سیستان و بلوچستان، حمیدرضا شاه‌آبادی بیست‌وپنجم آبان‌ماه در استان زنجان، کلر ژوبرت بیست‌وپنجم آبان‌ماه در استان اصفهان، طیبه شامانی سی‌ام آبان‌ماه در استان البرز، اسدالله شعبانی سی‌ام آبان‌ماه در استان گیلان، کبری بابایی استان سی‌ام آبان‌ماه در خراسان رضوی، علی‌اکبر پوررسول سی‌ام آبان‌ماه در استان قم، هوشنگ مرادی‌کرمانی دوم آذرماه مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری استان تهران، مجید عمیق اوایل آذر در استان هرمزگان، محمدرضا بایرامی اوایل آذر در استان زنجان، مصطفی رحماندوست اوایل آذر در استان یزد، آتوسا صالحی نهم آذرماه در مرکز شماره 10استان تهران، شهرام شفیعی (دو استان)، مصطفی رحماندوست (دو استان)، کلر ژوبرت (سه استان)، جعفر توزنده‌جانی (دو استان)، رضا موززنی (سه استان)، لاله جعفری (دو استان)، طاهره ایبد (دو استان)، محمدرضا بایرامی (دو استان) از نویسندگانی هستند که در این برنامه شرکت داشتند.


 
اجرای 123 برنامه توسط انجمن نویسندگان کودک در هفته کتاب
انجمن نویسندگان کودک و نوجوان نیز از نهادهایی است که مانند سال‌های گذشته در این زمینه فعالیت داشته است. این نهاد مدنی با همکاری موسسه خانه کتاب تهران در سال گذشته 70 اجرا داشته که 40 اجرا در تهران و 30 اجرا در شهرستان‌ها بوده است. اما امسال نویسندگان حضور پررنگ‌تری داشته‌اند و در قالب 123 اجرا، شامل 90 اجرا در تهران و 33 اجرا در شهرستان‌ها به دیدار دانش‌آموزان در همه گروه‌های سنی رفتند. این برنامه تا پایان آذرماه نیز ادامه خواهد داشت.


 
هفته کتاب روز تولد کتاب است
رفیع افتخار از نویسندگانی که در این برنامه‌ها حضوری فعال داشته است، درباره هفته کتاب و حضور نویسندگان در مدارس به ایبنا گفت: هفته کتاب روز تولد کتاب است و بهتر است به یکدیگر کتاب هدیه دهیم و دیگران را به کتاب‌خواندن تشویق کنیم.
 
وی با بیان اینکه دیدار پدیدآورندگان آثار با دانش‌آموزان در مدارس تاثیر بسیاری در گرایش آنها به کتابخوانی دارد، گفت: بیست‌ودوم آبان‌ماه در برنامه «پنجره‌ای رو به دانایی» که به همت کتابخانه فرزانگان برگزار شد به مدرسه ایمان رفتم که با استقبال بسیار زیاد بچه‌ها روبه‌رو شد و ضمن دیدار و گفت‌وگو با آنها درباره فواید کتابخوانی و همچنین قواعد داستان‌نویسی صحبت کردم.
 
وی درباره سایر فعالیت‌هایش در هفته کتاب نیز توضیح داد: بیست‌وسوم آبان‌ماه به دبیرستان صالحین در منطقه بریانک رفتم و با بچه‌ها گفت‌وگو کردم و به نکات جالب توجهی رسیدم. نخست اینکه بچه‌ها با اینکه علاقه‌مند به مطالعه بودند اما هیچ نویسنده ایرانی را نمی‌شناختند و اهل مطالعه مجله و نشریات مرتبط با کودکان هم نبودند و بیشتر به مطالعه اثار ترجمه علاقه‌مند بودند. همچنین خواندن رمان را بیشتر از داستان کوتاه دوست داشتند.



 
افتخار درباره موضوعات مطرح شده در این دیدارها نیز گفت: در بخشی از برنامه داستان کوتاهی برای بچه‌ها خوانده شد و درباره داستان‌نویسی و کتابخوانی توضیحاتی دادم. همچنین به آنها تعدادی از کتاب‌هایم را هدیه دادم که بسیار خوشحال شده و درخواست کتاب‌های بیشتر و دیگری داشتند.
 
تنها راه ترویج کتابخوانی دیدارهای چهره به چهره با مخاطب است
این نویسنده پیشنهاد داد: برای ترویج و اشاعه امر کتابخوانی لازم است دبیرخانه‌ای دائمی متشکل از نمایندگان خانه کتاب، انجمن نویسندگان و آموزش و پرورش تشکیل و نویسندگان طی طرحی مشخص و هماهنگ مرتبط در مدارس، کتابخانه ها، فرهنگسراها و دیگر مجامع مرتبط حاضر شوند. تنها راه دیدارهای چهره به چهره با مخاطب است.



یاسمن درستی، عبدالرحمن اونق، احمد اکبرپور، حمید اباذری، محمدرمضانی، مجید شفیعی، رودابه کمالی، عبدالصالح پاک، سعیده موسوی‌زاده، مهدی مرادی، غلامرضا بکتاش، بهمن پگاه راد، بهناز ضرابی‌زاده، علی باباجانی فسی، زهرا عبدي، نوشین شعبانی، عباس عبدی، مسلم  ناصری، شهریار الوندی، جعفر توزنده جانی، عباس سپاهی یونسی، انوشه منادی، عباس جهانگيريان، مسلم قاسمی، محمدرضا مرزوقي، مهناز فتاحي، پريسا برازنده، حسین قربان‌زاده، رضی هیرمندی، شهرزاد آریه بندان، فریبرز لرستانی، لاله جعفري، مهناز باقری، داود امیریان، مرجان فولادوند، عباس قديرمحسني، شهرام شفيعي، منوچهر اكبرلو، سولماز خواجه‌وند، طاهره ايبد، جمال‌الدين اكرمي، محمدرضا شمس، مریم اسلامی، مهدی طهوری، محدثه گودرزنيا، هدا حدادی، حسن احمدی، شهلا انتظاريان، محبوبه نجف خاني، زهره پريرخ، محمد طلوعی، رودابه حمزه‌اي، طيبه شاماني، کاظم اخوان، محسن هجری، عليرضا متولي، شهريار الوندي، تهمينه حدادي، جعفر توزنده جانی، معصومه انصاریان، زهرا موسوی، اسدالله شعبانی، حمیدرضا شاه آبادی، شیوا حریری، پروین پناهی، مهدیه شریفی، رفیع افتخار، نیلوفر نیک بنیاد، مهدی رجبی، فرمهر منجزی، سمانه قاسمی، شیدا رنجبر، کبری بابایی، محمود برآبادی، عباس تربن، محمد برومند، مصطفی خرامان، نوید سیدعلی‌اکبر، سعیده موسوی زاده، حدیث لزر غلامی، مهین منتظری، مژگان شیخی، نسرین وکیلی، حبیب یوسف‌زاده، سیامک گلشیری، سیدعلی کاشفی، محمد قصاع، پیوند فرهادی، حسین فتاحی، محمدرضا یوسفی، فروزنده خداجو، اعظم مهدوی، مجید راستی، مریم محمدخانی، نورا حق‌پرست، تهمینه حدادی، کلر ژوبرت، مجید عمیق، فاطمه مشهدی رستم، حسین بکایی، سمیرا قیومی، حسین تولایی، رضوان خرمیان، حسین احمدی، بابک نیک طلب، مژگان بابا مرندی، فریبا جعفرزاده اسامی نویسندگانی است که در برنامه «زنگ کتاب» شرکت کرده‌اند.