اخبار كتاب > ما در رسانه ها
 
  کتاب خوانی کتابخانه شخصی کتاب های برگزیده ایران شناسی گالری بچه خوانی
بازگشت به صفحه قبل
 
     
 
خبر جديد
 آثار موجود در کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان ایران به 2100 عنوان رسید
ادامه...
     

"بچه های مجید "پربازدید کننده ترین کتاب پایگاه اینترنتی کتابخانه ملی کودکان ونوجوانان شد نظردهی (0) تعداد بازديد (1410)

در مراسم جشن يك سالگي پايگاه اينترنتي كتابخانه ملي كودكان و نوجوانان ايران، پربازديدترين كتاب‌هاي اين وب‌سايت به ترتيب «قصه‌هاي مجيد»، «صد دانه ياقوت»، «آهنگ لالايي»، «پنج تا انگشت بودند» «مرغ قشنگ توپولي» و «نمكي و ديو» معرفي شدند.

به گزارش پارس توریسم وبه نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه عصر اول تير ماه در ساختمان كتابخانه ملي ايران برگزار شد، مصطفي رحماندوست، هوشنگ مرادي كرماني، ابراهيم حسن‌بيگي و سوسن طاقديس و جمعي از نويسندگان و شاعران حوزه كودك و نوجوان و برخي كودكان و نوجوانان به همراه خانواده‌شان حضور داشتند.

مصطفي رحماندوست ـ مدير مسؤول سايت كتابخانه ملي كودكان و نوجوانان ـ در ابتدا با قرائت شعري براي كودكان ادامه داد: ويژگي كتابخانه اينترنتي اين است كه بچه‌ها مي‌توانند در تمام نقاط ايران از آن استفاده كنند و تنها زماني كه مي‌خواهيم مانند امروز دور هم جمع شويم، بچه‌هايي كه در شهرستان هستند با مشكل مواجه مي‌شوند.

وي همچنين خاطرنشان كرد: اعضايي در كشورهاي مختلف دنيا داريم كه ايراني يا فارسي‌زبان‌ هستند و متاسفانه آن‌ها اصلا امكان شركت در اينگونه جشن‌ها را ندارند، مي‌توانند از سايت‌مان استفاده كنند.

رحماندوست همچنين در رابطه‌ي همكاري ناشران و نويسندگان با سايت كتابخانه ملي كودكان و نوجوانان، اظهار كرد: متاسفانه بايد بتوانيم به نويسندگان و ناشران بقبولانيم كه اگر كتابشان در پايگاه نمايش داده مي‌شود از فروش كاغذي آن كم نمي‌شود، چرا كه در دنيا، مطالعه ديجيتال بر مطالعه خود كتاب‌ها تاثيري نمي‌گذارد.

او ادامه داد: حدود 80 كتاب از من در سايت كتابخانه ملي وجود دارد، اما همانطور كه كتاب‌ها اينجا هست در بازار نيز به فروش مي‌رسد و اگر قرار بود حضور كتاب‌ها در سايت تاثيري بر فروش آنها بگذارد، قطعا من اين كار را نمي‌كردم.

سپس سودابه نوذري از دست‌اندركاران پايگاه اينترنتي كتابخانه ملي كودكان و نوجوانان با بيان اينكه در اين وب سايت هشت نفر مشغول به كار هستند، توضيح داد: پايگاه كتابخانه ملي كودكان و نوجوانان يك سال است كه راه‌اندازي شده است،اما از زماني كه تصميم گرفته شد وب سايت ساخته شود تا به حال دو سال طول كشيده است.

وي يادآور شد: در آن زمان براي وب سايت طرحي نوشتيم و برنامه‌ريزي كرديم و از گرافيست براي طراحي وب سايت كمك گرفتيم و خيلي بيشتر از كاري كه براي بزرگسالان انجام مي‌شود، حساسيت به خرج داديم و همچنين سايت‌هاي خارجي را نيز نگاه كرديم تا به طراحي سايت از آنها كمك بگيريم.

نوذري گفت: 12 ارديبهشت سال گذشته اين پايگاه اينترنتي افتتاح شد و كتاب‌هاي حاضر در آن توسط مصطفي رحماندوست و ديگر نويسندگان كودك و نوجوان انتخاب مي‌شوند. همچنين سعي كرديم روي جذابيت‌هاي گرافيكي چه از نظر ظاهر و چه از لحاظ محتوا خوب كار شود و رنگ در اين وب سايت خيلي اهميت داشته باشد و همچنين طراحي وب سايت را خود گرافيست انجام داده و از جايي گرفته نشده است.

وي با بيان اينكه وب سايت كتابخانه ملي كودكان و نوجوانان از لحاظ معناي آيكون‌ها قابل فهم است، اظهار كرد: بچه‌ها بدون اين كه بتوانند بخوانند، مي‌فهمند مفهوم هر آيكون چيست.

نوذري با اشاره به بخش «بچه‌خواني» اين وب‌سايت تصريح كرد: يكي از نكات خوب وب سايت، «بچه‌خواني» است كه به كتاب‌هاي قديمي مربوط مي‌شود و تقسيم‌بندي‌هاي سني كه به جهت مضموني جمع‌آوري مي‌كنيم، بسيار خوب بوده است.

اين دست‌اندركار سايت با اشاره به پايگاه اينترنتي كتابخانه ملي براي كودكان و نوجوان تصريح كرد: مولفان همكاري و تعامل خوبي با سايت دارند و يكي ديگر از جذابيت‌هاي مهم سايت نيز آمار سايت است كه از هر جهت بر روي وب سايت وجود دارد و در حال حاضر اين وب سايت دو هزار و 475 نفر عضو دارد.

سودابه نوذري با انتقاد از سرعت پايين اينترنت در كشورمان گفت: يكي از مشكلات ما سرعت اينترنت است كه باعث مي‌شود، دسترسي به سايت آسان نباشد.

در ادامه‌، پربازديدكننده‌ترين كتاب‌ها «قصه‌هاي مجيد» هوشنگ مرادي كرماني با 778 بازديد كننده و پس از آن «صد دانه ياقوت» مصطفي رحماندوست 696 بازديد كننده، «آهنگ لالايي»، «پنج تا انگشت بودن»، «مرغ قشنگ توپولي» از مصطفي رحماندوست و «نمكي و ديو» از سوسن طاقديس در اين وب سايت معرفي شدند و به نويسندگانشان جوايزي اهدا شد.  

همچنين در اين مراسم، بيوك ملكي ـ شاعر كودك و نوجوان و تصويرگرـ، زهرا موسوي ـ شاعر كودك و نوجوان ـ براي بچه‌ها شعر خواندند و سوسن طاقديس ـ نويسنده كودك و نوجوان ـ نيز قصه كوتاهي براي كودكان و نوجوانان حاضر در سالن خواند.

سپس، يسنا نيكروان، زهرا شادنيا، ايليا بيات به خاطر آثار ارسالي‌ به اين جشن از ابراهيم حسن‌بيگي و هوشنگ مرادي جايزه گرفتند.

در پايان مراسم كارگاهي با عنوان چگونه دفترچه درست كنيم، چگونه كتاب‌ها را تعمير كنيم و چگونه كتاب‌ها را صحافي كنيم نيز براي كودكان و نوجوانان برگزار شد.